3 Pieprze
Podstawą każdej kuchni, tuż obok soli, jest pieprz. Pierwsze historyczne wzmianki o nim pochodzą z Indii sprzed około 4000 lat. Zawarta w jego owocach piperyna nadaje im wyrazisty, mocny smak – charakterystyczny i nieporównywalny z żadnym innym. Z myślą o ukoronowaniu tego kulinarnego ulubieńca stworzyliśmy Przyprawę 3 Pieprze Qulino, w której połączyliśmy pieprz czarny, biały oraz zielony w jedną, aromatyczną mieszankę. Dzięki tej kombinacji każda potrawa zyska dodatkowej, piernej głębi smaku.
Nowość
Wartość odżywcza w 100g
wartość energetyczna | 796 kJ/ 190 kcal |
---|---|
tłuszcz | 11,3g |
w tym kw. tłuszczowe nasycone | 1,2g |
węglowodany | 19,3g |
w tym cukry | 14,8g |
błonnik | 2,7g |
białko | 2,7g |
sól | 14,63g |
Składniki
woda, sól, przyprawy (pieprz czarny, gorczyca, cebula, papryka, kolendra, kozieradka, koper włoski, kurkuma, kmin rzymski, papryka chili), pieprz biały, pieprz zielony), glukoza, olej rzepakowy, zioła ( pietruszka, bazylia ), ekstrakty przypraw.
Sprawdź przepisy
Schabowy z soczewicą z Przyprawą 3 Pieprze Qulino
Łosoś na soczewicy z Przyprawą 3 Pieprze Qulino
Kaszotto z Warzywami z Przyprawą 3 Pieprze Qulino
Żebro wieprzowe z puree pietruszkowym w Przyprawie 3 Pieprze Qulino
Polędwiczka wieprzowa z warzywami grillowanymi z Przyprawą 3 Pieprze Qulino
Bigos z Grzybami z Przyprawą 3 Pieprze Qulino
Stek w Przyprawie 3 Pieprze Qulino
Antrykot w Przyprawie 3 Pieprze Qulino
Karp z czerwoną kapustą z Przyprawą 3 Pieprze Qulino
Barszcz z uszkami z Przyprawą Meksykańską Qulino
Karp z kapustą i grochem z Przyprawą 3 Pieprze Qulino
Naleśniki z Przyprawą 3 Pieprze Qulino z mięsem mielonym w Przyprawie Meksykańskiej Qulino
Szaszłyki w Przyprawie 3 Pieprze Qulino
Ciasto francuskie z warzywami z Przyprawa 3 Pieprze Qulino
Krewetki na sałacie w Przyprawą 3 Pieprze Qulino
Schabowy na czerwonej kapuście z Przyprawą 3 Pieprze Qulino
Bagietka ze schabem i warzywami z Przyprawą 3 Pieprze Qulino
Pozostałe przprawy
Przyprawa 3 Pieprze Qulino w płynie
Podstawą każdej kuchni, tuż obok soli, jest pieprz. Pierwsze historyczne wzmianki o nim pochodzą z Indii, sprzed około 4000 lat. Zawarta w owocach pieprzu piperyna nadaje im wyrazisty, mocny smak – charakterystyczny i nieporównywalny z żadnym innym. Z myślą o ukoronowaniu tego kulinarnego ulubieńca stworzyliśmy Przyprawę 3 Pieprze Qulino, w której połączyliśmy pieprz czarny, biały oraz zielony w jedną, aromatyczną mieszankę. Dzięki tej kombinacji każda potrawa zyska dodatkową, pierną głębię smaku! Oprócz trzech rodzajów pieprzu, w składzie mieszanki Qulino znajdziesz: gorczycę, cebulę, paprykę, kolendrę, kozieradkę, koper włoski, kurkumę, kmin rzymski, paprykę chilli, pietruszkę i bazylię.
Przygotuj sos pieprzowy do steków i wielu innych dań mięsnych lub wegańskich. Zamarynuj mięso, aby było kruche, delikatne, rozpływające się w ustach. Odkryj wyjątkową recepturę Przyprawy 3 Pieprze Qulino w płynie, inspirowaną najpikantniejszy przepisami z najdalszych zakątków świata. Innowacyjna formuła mieszanki aromatycznych ziół, zamkniętych w wygodnym słoiczku, zapobiega przypalaniu się przypraw, zapewnia trwałość i intensywność smaku oraz aromatu, pozwala rozwijać Twoje kulinarne umiejętności, gdy sięgasz po sprawdzone przepisy z kuchni całego świata. Sprawdź, w czym tkwi sekret Przyprawy 3 Pieprze Qulino w płynie oraz do jakich dań pasuje najlepiej.
Rozsmakuj się w mieszance trzech aromatycznych pieprzów – przyprawa Qulino
Pieprz jest niekwestionowanym królem przypraw. Wywodzi się z południowo-wschodnich Indii, a pozyskuje się go z owoców rośliny, zwanej pieprzem czarnym. Ze względu na sposób otrzymywania, pieprz możemy podzielić na trzy główne rodzaje:
- pieprz czarny – wyróżnia się intensywnym smakiem i aromatem, pozyskiwany jest z owoców niedojrzałych, suszonych i fermentowanych,
- pieprz biały – subtelny w smaku, lecz o intensywnym zapachu, dedykowany potrawom wykwintnym, pozyskiwany jest z owoców dojrzałych, krótko gotowanych, moczonych w wodzie morskiej, suszonych na słońcu lub w suszarni, pozbawionych zewnętrznej warstwy,
- pieprz zielony – najłagodniejszy, lecz nie traci na wyrazistości, pozyskiwany jest z niedojrzałych, zielonych nasion, suszonych na słońcu, liofilizowanych, marynowanych w kwasie octowym, mlekowym lub konserwowanych solanką.
Pieprzu czarnego zapewne nikomu nie trzeba przedstawiać. Towarzyszy Tobie i bliskim na co dzień, dodając życiu pikanterii. Nieco mniej popularny pieprz biały jest subtelny w smaku, w zamian kusi zaś intensywnym zapachem. Doskonale dopełnia marynaty, zupy, sosy, dania rybne i mięsne. Pieprz zielony, jako najłagodniejszy, stał się za to powszechny w kuchni francuskiej. Wykorzystuje się go przede wszystkim do przygotowywania znanej potrawy o nazwie steak au poivre. Stek panierowany w zielonym pieprzu dopełnia delikatny, kremowy sos. Sekret tego dania tkwi w odpowiednim wysmażeniu steku i rozłupaniu ziarenek przyprawy. Z zielonego pieprzu korzystają najlepsi kucharze świata, dodając go również do zup, dań rybnych, a nawet do deserów.
Przygotuj sos pieprzowy do steków i nie tylko z Przyprawą 3 Pieprze Qulino!
Sięgnij po Przyprawę 3 Pieprze Qulino w płynie, aby odkryć moc połączenia trzech wyjątkowych smaków i aromatów, w towarzystwie starannie wyselekcjonowanych ziół. Przygotuj mięso w sosie pieprzowym, kremowy sos pieprzowy do steków i innych dań mięsnych, zadbaj o perfekcyjne dopełnienie pikantnej zupy wegańskiej. Wystarczy jedna łyżeczka intensywnej, głębokiej w smaku i oszałamiającej aromatem Przyprawy w płynie 3 Pieprze Qulino, aby doskonale zamarynować ulubioną sztukę mięsa. Potrzebujesz więcej mocy? Łam schematy i dobieraj proporcje tak, aby Twoje kubki smakowe doznały ekstazy.
Poznaj mieszankę pieprzów, która przeniesie Twoją kuchnię w zupełnie nowe rejony. Odkrywaj smaki świata, baw się kolorami, aromatami i mieszaj przyprawy tak, aby gotowanie stało się pełną pasji frajdą. Z sosem pieprzowym na bazie Przyprawy 3 Pieprze Qulino w płynie zamienisz proste polędwiczki z purée kalafiorowym w danie z wykwintnej restauracji, a to zaledwie wierzchołek góry lodowej, zwanej kulinarnym wyzwaniem! Pamiętaj, że z Qulino Ty też możesz zostać mistrzem kuchni.