Łatwy
40 MINUT
- Sposób przygotowania
- Składniki
- Kup
Schab przyprawiamy 2 łyżkami Przyprawy 3 Pieprze Qulino i odkładamy na min. 15 minut. Czerwoną kapustę szatkujemy i smażymy na oleju lub smalcu wieprzowym. Gdy kapusta będzie już miękka, dodajemy namoczoną wcześniej we wrzątku, odsączoną żurawinę. Nadal smażymy około 10 minut, na koniec dodajemy 1 łyżkę Przyprawy 3 Pieprze Qulino i ocet balsamiczny. Schab obtaczamy w jajku, mące i na koniec w bułce tartej. Tak przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju. Smażymy około 2 minuty z każdej strony, a następnie przekładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 5 minut. Kapustę przekładamy na talerz, na wierzch układamy schabowego.