Wstecz
020

Filet z kurczaka z kapustą pekińską z Przyprawą Meksykańską Qulino

Łatwy
40 minut

Składniki

Marynata Meksykańska Qulino 2 łyżki

filet z kurczaka 200 g

ziemniaki 200 g obranych

masło ¼ kostki 200 g

kapusta pekińska 200 g

majonez 2 łyżki

kukurydza z puszki 20 g 

olej do smażenia

sól

Sposób przygotowania

Fileta z kurczaka przyprawiamy Przyprawą Meksykańską Qulino i odstawiamy na min. 15 minut. W tym czasie robimy surówkę z kapusty pekińskiej. Kapustę szatkujemy, następnie dodajemy majonez i kukurydzę oraz sól do smaku i odstawiamy. Gotujemy ziemniaki. Kurczaka smażymy z dwóch stron, a następnie przekładamy  do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 6 min. Gdy ziemniaki się ugotują, dodajemy do nich masło i za pomocą  tłuczka do ziemniaków tzw. krychaczki lub innego urządzenia, jakie mamy pod ręką robimy puree, które na koniec doprawiamy solą. Mięso wraz dodatkami wykładamy na talerz.

Zobacz inne przepisy