Wstecz
ryba_bagietka_optimized

Bagietka z dorszem i warzywami z Przyprawą Masala Qulino

Łatwy
30 minut

Składniki

Marynata Masala Qulino 2 łyżki 

polędwica z dorsza 100 g

bagietka 1 sztuka

cebula czerwona ½ sztuki

ogórek świeży ½ sztuki

papryka żółta ¼ sztuki

majonez 40 g

mix sałaty 20 g

pomidorki koktajlowe 4 sztuki

jajko 1 sztuka

mąka pszenna 50 g

bułka tarta 50 g

Sposób przygotowania

Polędwice z dorsza przyprawiamy Przyprawą Masala Qulino i odstawiamy na min. 15 minut. W tym czasie bagietkę kroimy na 4 części. Każdą część smarujemy majonezem. Układamy pokrojone warzywa i sałatę. Rybę obtaczamy w jajku w mące, a na końcu w bułce tartej, tak przygotowanego dorsza  smażymy na rozgrzanym oleju. Smażymy po 2 minuty z każdej strony, a następnie przekładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 4 minuty. Gotową rybę kroimy na mniejsze kawałki i układamy na bagietce.

Zobacz inne przepisy