Wstecz
indyk_brukselka

Indyk z brukselką z Przyprawą Meksykańską Qulino

Łatwy
30 minut

Składniki

Przyprawa Meksykańska  Qulino 3 łyżki

Indyk 150 g

brukselki 4 sztuk

pieczarki 3 sztuk

cebula czerwona 1 sztuka mała

passata pomidorowa 0,3 l

Sposób przygotowania

Indyka kroimy w kostkę i przyprawiamy 1 łyżką Przyprawy Meksykańskiej Qulino i odstawiamy na min. 15 minut. Brukselki i pieczarki przecinamy na pół, a cebulę kroimy w piórka. Cebulę przesmażamy na patelni. Gdy cebula będzie przesmażona, dodajemy pieczarki i brukselki, gdy warzywa będą przesmażone dodajemy passatę pomidorową i pozostałą Przyprawą Meksykańską Qulino. Indyka przekładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 7 minut. Sos z warzywami nakładamy na talerz, a na warzywa układamy Indyka.

Zobacz inne przepisy