
Marynata 3 Pieprze Qulino 2 łyżki
schab wieprzowy 100 g
bagietka 1 sztuka
cebula czerwona ½ sztuki
ogórek ½ sztuki
papryka żółta ¼ sztuki
majonez 40 g
mix sałatt 20 g
pomidorki koktajlowe 4 sztuki
jajko 1 sztuka
mąka pszenna 50 g
bułka tarta 50 g
olej roślinny do smażenia
Schab przyprawiamy Przyprawą 3 Pieprze Qulino i odstawiamy na min. 15 minut. W tym czasie bagietkę kroimy na 4 części. Każdą część smarujemy majonezem. Układamy pokrojone warzywa i sałatę. Mięso obtaczamy w jajku w mące, a na końcu w bułce tartej, tak przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju. Smażymy po 2 minuty z każdej strony, a następnie przekładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 4 minuty. Gotowe mięso kroimy na mniejsze kawałki i układamy na bagietce.