- Sposób przygotowania
- Składniki
- Kup
Krewetki marynujemy w Przyprawie 3 Pieprze Qulino i odstawiamy na min. 15 minut. W następnej kolejności ½ cebuli czerwonej kroimy w piórka, paprykę ½ kroimy w kostkę, a pomidorki przekrawamy na pół. Sałatę rwiemy na mniejsze części i układamy na talerzu, na sałacie układamy roszponkę, około 100g i pozostałe warzywa. Całość posypujemy odrobiną pieprzu i soli. ½ chili kroimy w małą kostkę, tak samo postępujemy z 1 sztuką ząbku czosnku. ½ cebuli białej kroimy w kostkę. Z natki pietruszki wybieramy 10 ładnych liści i bardzo drobno siekamy. Krewetki smażymy na patelni z każdej strony po 1,5 min, gdy krewetki odwracamy na drugą stronę, na patelnię dodajemy, cebulę, czosnek i chili, a po minucie 1 łyżkę masła i pietruszkę. Wszystko razem mieszamy i przekładamy krewetki na sałatę z warzywami, wszystko polewamy octem balsamicznym.