Wstecz
015

Polędwiczka wieprzowa z warzywami grillowanymi z Przyprawą 3 Pieprze Qulino

Łatwy
30 minut

Składniki

Marynata 3 Pieprze Qulino 3 łyżki

polędwiczka wieprzowa 300 g

papryka żółta ½ sztuki

cukinia ¼ sztuki

pieczarki 2 sztuki

olej do smażenia

sól

pieprz

Sposób przygotowania

Polędwiczkę wieprzową oczyszczamy z białych błon i przyprawiamy Przyprawą 3 Pieprze Qulino i odstawiamy na min. 15 minut. Paprykę i cukinię kroimy w większą kostkę, a pieczarki w talarki. Następnie warzywa przesmażamy na patelni na oleju, doprawiamy solą i pieprzem. W tym samym czasie obsmażamy polędwiczkę z każdej strony, a następnie przekładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 7 minut. Po wyjęciu z pieca polędwiczkę kroimy na mniejsze kawałki i układamy na przesmażonych warzywach.

Zobacz inne przepisy