Wstecz
014

Halibut z kapustą i grochem z Przyprawą Słodko-Ostrą Qulino

Łatwy
30 minut

Składniki

Marynata Słodko-Ostrą Qulino 2 łyżki

Marynata 3 Pieprze 1 łyżka

halibut 200 g 

groch łuskany 100 g

kapusta kiszona z marchewką 200 g

cebula biała mała  1 sztuka

tymianek kilka listków

olej do smażenia

Sposób przygotowania

Zaczynamy od namoczenia grochu, który zalewamy gorącą wodą na min. 30 minut.  Halibuta przyprawiamy Przyprawą Słodko-Ostrą Qulino i odstawiamy na min. 15 minut. Groch nastawiamy do ugotowania (czas gotowania według wskazówek na opakowaniu). Cebule kroimy w kostkę  i smażymy na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu dodajemy kapustę i gotujemy około 20 minut.  Rybę wkładamy do piekarnika, rozgrzanego do 180 stopni na 7 minut.  Do  kapusty dodajemy groch i tymianek. Doprawimy 1 łyżką Przyprawy 3 Pieprze Qulino. Gotujemy 5 min, przekładamy na talerz. Na kapustę układamy rybę.

Zobacz inne przepisy