Wstecz
013

Bigos z Grzybami z Przyprawą 3 Pieprze Qulino

Łatwy
100 minut

Składniki

Marynata 3 Pieprze Qulino 3 łyżki

kapusta kiszona  400 g

kapusta biała 400 g

grzyby suszone 100 g

marchew 1 sztuka

cebula 1 sztuka

liść laurowy 1 sztuka

ziele angielskie 3 sztuki

olej do smażenia

Sposób przygotowania

Grzyby płuczemy w zimnej wodzie, następnie zalewamy je ciepłą wodą i odstawiamy na około 20 minut. Cebulę kroimy w kostkę, białą kapustę w większą kostkę, a marchew trzemy na dużych oczkach tarki. Cebulę i marchew przesmażamy na oleju, następnie dodajemy kiszoną kapustę, liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy około 20 min. Po 20 minutach dodajemy kapustę białą, pokrojone grzyby i Przyprawę 3 Pieprze Qulino.  Wszystko razem gotujemy około 30 minut. Pod koniec gotowania możemy podlać odrobiną wody, w której były moczone grzyby, co da nam więcej grzybowego smaku.

Zobacz inne przepisy