Wstecz
023

Polędwiczka wieprzowa z puree ziemniaczanym z Przyprawą Meksykańską Qulino

Łatwy
30 minut

Składniki

Marynata Meksykańska Qulino 3 łyżki

Polędwiczka wieprzowa 300 g

ziemniaki 200 g obranych

masło ¼ kostki 200 g

kapusta pekińska 200 g

majonez 2 łyżki

kukurydza z puszki 20 g 

olej do smażenia

sól

Sposób przygotowania

Polędwiczkę wieprzową oczyszczamy z błon, doprawiamy Przyprawą Meksykańską Qulino i odstawiamy na min. 15 minut. Kapustę szatkujemy, następnie dodajemy majonez i kukurydzę oraz sól do smaku i odstawiamy. Gotujemy ziemniaki. Gdy ziemniaki się ugotują, dodajemy do nich masło i za pomocą tłuczka do ziemniaków tzw.krychaczki lub innego urządzenia, jakie mamy pod ręką robimy puree na koniec doprawiamy solą. W tym samym czasie obsmażamy polędwiczkę z każdej strony na oleju, a następnie przekładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 7 minut. Gotową polędwiczkę możemy pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć ładnie na talerzu razem z dodatkami.

Zobacz inne przepisy