Łatwy
50 MINUT
- Sposób przygotowania
- Składniki
- Kup
Zaczynamy od namoczenia grochu, który zalewamy na 30 minut gorącą wodą. Karpia przyprawiamy Przyprawą 3 Pieprze Qulino. Dodajemy ½ białej cebuli pokrojonej w piórka i odstawiamy na min. 15 minut. Groch gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Pozostałą cebulę kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanym oleju, po usmażeniu dodajemy kapustę i gotujemy około 20 minut. Karpia wkładamy do piekarnika, rozgrzanego do 180 stopni na 7 minut. (UWAGA: pozbywamy się cebuli przed włożeniem do pieca). Do kapusty dodajemy groch i tymianek. Doprawimy 1 łyżką Przyprawy 3 Pieprze Qulino. Gotujemy 5 minut i przekładamy na talerz. Na kapustę układamy rybę.