Średni
40 MINUT
- Sposób przygotowania
- Składniki
- Kup
Schab przyprawiamy 2 łyżkami Przyprawy 3 Pieprze i odkładamy na min. 15 minut. W tym czasie kroimy warzywa. Marchew w półplastry, a pora w talarki. W kolejnym kroku gotujemy soczewicę według instrukcji na opakowaniu. Schab obtaczamy w jajku, mące i na koniec w bułce tartej. Tak przygotowane mięso smażymy na rozgrzanym oleju. Smażymy około 2 minuty z każdej strony, a następnie przekładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 5 minut. Warzywa smażymy na patelni, gdy będą przesmażone, dodajemy soczewicę, podlewamy odrobiną wody, doprawiamy 1 łyżką Przyprawy 3 Pieprze. Soczewicę przekładamy na talerz, a na wierzch układamy schabowego.