Wstecz
Indyk_brukselka

Indyk z soczewicą z Przyprawą Masala Qulino

Łatwy
30 minut

Składniki

Przyprawa Masala Qulino 1 łyżka

filet z indyka 150 g

soczewica zielona 80 g

brukselki 3 sztuki

pieczarka 1 sztuka

olej do smażenia

sól

Sposób przygotowania

Indyka przyprawiamy Przyprawą Masala Qulino i odstawiamy na min. 15 minut. Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie, według czasu podanego na opakowaniu. Brukselki gotujemy również w wodzie min. 4 minuty.  Indyka przekładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy przez 7 minut. Pokrojoną pieczarkę przesmażamy na patelni, dodajemy pokrojone ugotowane brukselki i soczewicę. Wszystko razem mieszamy i przekładamy na talerz. Na całość kładziemy upieczonego indyka. 

Zobacz inne przepisy