Wstecz
makaron_kurczak

Makaron z Indykiem z Przyprawą Masala Qulino

Łatwy
30 minut

Składniki

Przyprawa Masala Qulino 2 łyżki

makaron penne 100 g

pomidory suszone 6 sztuk

szpinak mrożony 50 g

filet z indyka 150 g

papryka czerwona ½ sztuki

śmietanka 30% 60 g

Sposób przygotowania

Indyka kroimy na mniejsze kawałki i przyprawiamy 1 łyżką Przyprawą Masala Qulino. Mięso odstawiamy na min. 15 minut. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Mięso przekładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 9 minut. Na patelni przesmażamy pokrojone suszone pomidory i dodajemy ugotowany makaron, śmietankę oraz 1 łyżką Przyprawy Masala Qulino. Na koniec dodajemy szpinak, gotowy makaron przekładamy na talerz i dodajemy upieczonego indyka.

Zobacz inne przepisy