Przepisy

Pierś z kurczaka po meksykańsku

Średni
30 MINUT
  • Sposób przygotowania
  • Składniki
  • Kup

Marynujemy naszego kurczaka w Przyprawie Meksykańskiej Qulino około 15 minut. Warzywa kroimy w kostkę i gotujemy tak, aby nie były zbyt miękkie. Na patelni dajemy olej i smażymy naszego kurczaka około 3 minuty na każdej stronie do zarumienienia. Następnie dodajemy białe wino i redukujemy sos powoli do połowy objętości. Dodajemy przyprawę Qulino. Gotujemy na wolnym ogniu około 5 min. Jeżeli nasz sos jest za gęsty dodajemy 50 ml wody. Następnie na patelnię wrzucamy podgotowane warzywa i ziemniaki. Smażymy kilka minut. Sprawdzamy czy nasz kurczak jest gotowy – musi być soczysty! Na koniec możemy posypać potrawę posiekaną świeżą kolendrą. I voila!

Chcesz dowiedzieć się więcej? Sprawdź...