- Sposób przygotowania
- Składniki
- Kup
Grzyby zalewamy gorącą wodą i zostawiamy na min.20 minut. Nastawiamy wywar na barszcz. Cebulę opiekamy w piekarniku. Warzywa obieramy i kroimy większą kostkę. Czosnek przesmażamy na oleju. Dodajemy 0,5 l wody oraz warzywa bez buraków. Dodajemy wszystkie przyprawy, bez majeranku. Gotujemy około 20 minut. Dodajemy buraki i gotujemy na wolnym ogniu. Z mąki, oleju, 1 łyżki soli i jajka zagniatamy ciasto na uszka. Kapustę kiszoną i wcześniej odsączone grzyby przesmażamy na rozgrzanym oleju.Dodajemy Przyprawę Meksykańską Qulino i gotujemy około 15 minut. Ciasto rozwałkujemy i wycinamy kółka. Na ciasto nakładamy po 10 g farszu ( możemy dać więcej, wszystko zależy od wielkości wyciętego koła na uszka) Formujemy uszka. Zupę cedzimy i dodajemy majeranek, 1 łyżką Przyprawy 3 Pieprzez Qulino. W razie konieczności doprawiamy koncentratem buraczanym. Uszka gotujemy 3 minuty w osolonej wodzie. Na talerz wykładamy uszka i zalewamy barszczem.