Wstecz
brukselka_chorizo

Brukselka z Przyprawą Prowansalską Qulino oraz chorizo

Łatwy
30 minut

Składniki

Marynata Prowansalska Qulino 2 łyżki

brukselki 5 sztuk

pieczarki 5 sztuk

cebula czerwona 1 sztuka mała

seler naciowy 1 łodyga

śmietanka 30% 0,2 l

kiełbasa chorizo 30 g

olej do smażenia

Sposób przygotowania

Brukselki przecinamy na pół i gotujemy 3 minuty. Pieczarki przecinamy na pół, a seler naciowy i cebulę kroimy w plastry. Na rozgrzanej patelni smażymy brukselki i pieczarki. Do warzyw dodajemy cebulę i seler. Gdy warzywa będą miękkie, dodajemy śmietankę i Przyprawę Prowansalską Qulino. Gdy śmietankę zredukujemy do postaci sosu, dodajemy pokrojone chorizo, wszystko razem mieszamy i mamy gotowe.

Zobacz inne przepisy