Łatwy
30 MINUT
- Sposób przygotowania
- Składniki
- Kup
Cebulę białą i czosnek kroimy w małą kostkę, następnie przesmażamy je na oliwie, gdy są już przesmażone dodajemy passatę pomidorową i 1 łyżkę Przyprawy Indyjskiej Qulino. Powstały sos redukujemy, aż uzyskamy sos konsystencji przypominający ketchup. Rybę marynujemy w pozostałej Przyprawie Indyjskiej Qulino, odstawiamy na min. 15 minut. Po tym czasie dorsza smażymy na oliwie lub oleju na złoty kolor i przekładamy do piekarnika nagrzanego do 160°C i pieczemy 6 minut. W tym czasie kroimy pomidora suszonego i paprykę w paski, a cebulę w plastry. Gdy wszystko mamy już gotowe rozkładamy placek, na placek rozsmarowujemy sos i układamy porwanego na mniejsze kawałki dorsza i warzywa. Tortille zawijamy z 3 stron i gotowe.