
Marynata Indyjska Qulino 2 łyżki
tortilla pszenna 4 sztuki
polędwica z dorsza 200 g
cebula biała 1 sztuka
passata pomidorowa 0,4 l
czosnek 2 ząbki
pomidory suszone 10 sztuk
papryka żółta 1/2 sztuki
sałata karbowana 8 listków
cebula czerwona 1 sztuka
olej roślinny
Cebulę białą i czosnek kroimy w małą kostkę, następnie przesmażamy je na oliwie, gdy są już przesmażone dodajemy passatę pomidorową i 1 łyżkę Przyprawy Indyjskiej Qulino. Powstały sos redukujemy, aż uzyskamy sos konsystencji przypominający ketchup. Rybę marynujemy w pozostałej Przyprawie Indyjskiej Qulino, odstawiamy na min. 15 minut. Po tym czasie dorsza smażymy na oliwie lub oleju na złoty kolor i przekładamy do piekarnika nagrzanego do 160°C i pieczemy 6 minut. W tym czasie kroimy pomidora suszonego i paprykę w paski, a cebulę w plastry. Gdy wszystko mamy już gotowe rozkładamy placek, na placek rozsmarowujemy sos i układamy porwanego na mniejsze kawałki dorsza i warzywa. Tortille zawijamy z 3 stron i gotowe.