Wstecz
030

Tortilla z dorszem z Przyprawą Indyjską Qulino

Łatwy
30 minut

Składniki

Marynata Indyjska Qulino 2 łyżki

tortilla pszenna 4 sztuki

polędwica z dorsza 200 g

cebula biała 1 sztuka

passata pomidorowa  0,4 l

czosnek 2 ząbki

pomidory  suszone 10  sztuk

papryka żółta 1/2 sztuki

sałata karbowana 8 listków

cebula czerwona 1 sztuka

olej roślinny

Sposób przygotowania

Cebulę białą i czosnek  kroimy w małą kostkę, następnie przesmażamy je na oliwie, gdy są już przesmażone dodajemy passatę pomidorową i 1 łyżkę Przyprawy Indyjskiej Qulino. Powstały sos redukujemy, aż uzyskamy sos konsystencji przypominający ketchup. Rybę marynujemy w pozostałej Przyprawie Indyjskiej Qulino, odstawiamy na min. 15 minut.  Po tym czasie dorsza  smażymy na oliwie lub oleju na złoty kolor i przekładamy do piekarnika nagrzanego do 160°C i pieczemy 6 minut. W tym czasie kroimy pomidora suszonego i paprykę w paski, a cebulę w plastry. Gdy wszystko mamy już gotowe rozkładamy placek, na placek rozsmarowujemy sos i układamy porwanego na mniejsze kawałki dorsza  i warzywa. Tortille zawijamy z 3 stron i gotowe.

Zobacz inne przepisy