Przepisy

Tortilla z dorszem z Przyprawą Indyjską Qulino

Łatwy
30 MINUT
  • Sposób przygotowania
  • Składniki
  • Kup

Cebulę białą i czosnek  kroimy w małą kostkę, następnie przesmażamy je na oliwie, gdy są już przesmażone dodajemy passatę pomidorową i 1 łyżkę Przyprawy Indyjskiej Qulino. Powstały sos redukujemy, aż uzyskamy sos konsystencji przypominający ketchup. Rybę marynujemy w pozostałej Przyprawie Indyjskiej Qulino, odstawiamy na min. 15 minut.  Po tym czasie dorsza  smażymy na oliwie lub oleju na złoty kolor i przekładamy do piekarnika nagrzanego do 160°C i pieczemy 6 minut. W tym czasie kroimy pomidora suszonego i paprykę w paski, a cebulę w plastry. Gdy wszystko mamy już gotowe rozkładamy placek, na placek rozsmarowujemy sos i układamy porwanego na mniejsze kawałki dorsza  i warzywa. Tortille zawijamy z 3 stron i gotowe.