Wstecz
bagietka_halloumi_optimized

Bagietka z serem halloumi i warzywami z Przyprawą Meksykańską Qulino

Łatwy
30 minut

Składniki

ser halloumi 100 g

bagietka 1 sztuka

cebula czerwona ½ sztuki

ogórek szklarniowy ½ sztuki

papryka żółta ¼ sztuki

majonez 40 g

mix sałaty 20 g

pomidorki koktajlowe 4 sztuki

jajko 1 sztuka

mąka pszenna 50 g

bułka tarta 50 g

Sposób przygotowania

Ser halloumi przyprawiamy Przyprawą Meksykańską Qulino i odstawiamy na min. 15 minut. W tym czasie bagietkę kroimy na 4 części. Każdą część smarujemy majonezem i układamy pokrojone plastry warzyw i sałatę. Ser halloumi układamy na pergaminie i przekładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 7 minut. Gotowy ser kroimy  na mniejsze kawałki i układamy na bagietce.

Zobacz inne przepisy