Wstecz
016

Polędwica wieprzowa sosem pieczarkowym z Przyprawą Meksykańską Qulino

Łatwy
30 minut

Składniki

Marynata Meksykańska Qulino 3 łyżki

polędwiczka wieprzowa 300 g

cebula biała ½ sztuki

pieczarki 5 sztuk

śmietanka 18% 200 g

szpinak 10 liści dużych

olej do smażenia

sól

pieprz

Sposób przygotowania

Polędwiczkę wieprzową oczyszczamy z błon, przyprawiamy Przyprawą Meksykańską Qulino i odstawiamy na nim 15 minut. Pieczarki kroimy w talarki. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Pieczarki z cebulą przesmażamy na patelni na oleju. Gdy warzywa będą przesmażone, dodajemy śmietankę i szpinak doprawiamy solą i pieprzem. Polędwiczkę obsmażamy z każdej strony, a następnie przekładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 7 minut. Na talerz wylewamy sos pieczarkowy, a następnie układamy na nim polędwiczkę

Zobacz inne przepisy