Wstecz
makaron_warzywa

Makaron z Warzywami z Przyprawą Prowansalską Qulino

Łatwy
20 minut

Składniki

Marynata Prowansalska Qulino 2 łyżki

makaron kokardki 80 g

por ½ białej części

cukinia ¼ sztuki

papryka żółta ¼ sztuki

kapusta pekińska 30 g

śmietanka 18% 100 g

olej do smażenia

Sposób przygotowania

Nastawiamy wodę na makaron, gdy zacznie się gotować, wrzucamy do niej makaron i gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie zajmujemy się warzywami. Pora i cukinię kroimy w talarki, paprykę w paski, a kapustę szatkujemy. Na patelni rozgrzewamy olej i zaczynamy smażyć warzywa. Zaczynamy od pora, a następnie dorzucamy cukinię, paprykę i na sam koniec kapustę. Gdy makaron mamy ugotowany, a warzywa przesmażone łączymy wszystko razem. Na patelnię wlewamy śmietankę i Przyprawę Prowansalską Qulino. Całość podgrzewamy i gotowe.

Zobacz inne przepisy