
Przyprawa 3 Pieprze Qulino 2 łyżki
Przyprawa Prowansalska Qulino 1 łyżki
antrykot 200 g
ziemniaki 2 sztuki
boczniak 200 g
papryka czerwona ½ sztuki
śmietanka 30% 100 g
olej do smażenia
Ziemniaki myjemy i nie obieramy. Za pomocą ostrego noża nacinamy ziemniaki po całości, lecz nie do końca docinamy nożem, aby sobie ułatwić, ziemniaka możemy ułożyć pomiędzy 2 pałeczkami do sushi. Następnie ziemniaki przyprawiamy Marynatą 3 Pieprze Qulino i dodajemy oliwę. Ziemniaki przekładamy na blaszkę, przykrywamy folią i pieczemy w piecu 35 minut w 180 stopniach. Steka marynujemy Przyprawą 3 Pieprze Qulino i odstawiamy na min. 15 minut. Boczniaki i paprykę kroimy w paski, a następnie przesmażamy, gdy będą już przesmażone warzywa, dodajemy śmietankę i Przyprawę Prowansalską Qulino. Redukujemy do uzyskania sosu. Steka smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni z olejem, około 1 minuty z każdej strony i przekładamy do pieca nagrzanego do 180 stopni na 8 minut lub za pomocą termometru, lub sondy do uzyskania 58 stopni w środku mięsa. Gdy steka wyjmiemy z pieca, czekamy 4 minuty, aby mięso odpoczęło. Po 4 minutach nakładamy sos, ziemniaki i steka na talerz.