Wstecz
Tofu_indyk

Sałatka z Indykiem z Przyprawą Masala Qulino

Łatwy
30 minut

Składniki

Przyprawa Masala Qulino 1 łyżka

filet z Indyka 150 g

suszone pomidory 4 sztuki

papryka żółta ½ sztuki

mix sałat 150 g

rzodkiewka 2 sztuki

pomidorki koktajlowe 3 sztuki

oliwa 50 g

Sposób przygotowania

Indyka kroimy w mniejsze kawałki i przyprawiamy Przyprawą Masala Qulino. Mięso odstawiamy na min. 15 minut. W tym czasie kroimy wszystkie warzywa według własnego uznania. Pokrojone warzywa mieszamy z sałatami, dodajemy oliwę. Mięso przekładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 9 minut. Gdy mięso będzie upieczone, przekładamy sałatkę na talerz i układamy na niej mięso. 

Zobacz inne przepisy