
Marynata Meksykańska Qulino 100 g
mięso wieprzowe gulaszowe 200 g
ziemniak 100 g
pieczarka 80 g
papryka czerwona 80 g
por 50 g
cukinia 80 g
Mięso marynujemy Przyprawą Meksykańską Qulino używając 1 łyżki Marynaty. Mięso odstawiamy na min. 15 minut. Pora kroimy w krążki, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, pieczarki kroimy na 4 części, a paprykę i cukinie w kostkę. Na oleju smażymy pora, następnie dodajemy mięso, gdy mięso się zrumieni dodajemy ziemniaki, wszystko zalewamy wodą 0,5 l i dodajemy pozostałą Przyprawę Meksykańską Qulino. Dusimy na mały ogniu. Czekamy ,aż ziemniaki będą miękkie, a następnie będą dodajemy pozostałe warzywa. Wszystko razem gotujemy 10 min i gotowe.