Wstecz
_Zupa54

Pikantna zupa z Przyprawą Meksykańską Qulino

Łatwy
50 minut

Składniki

Marynata Meksykańska Qulino 100 g

mięso wieprzowe gulaszowe 200 g

ziemniak 100 g

pieczarka 80 g

papryka czerwona 80 g

por 50 g

cukinia 80 g

Sposób przygotowania

Mięso marynujemy Przyprawą Meksykańską Qulino używając 1 łyżki Marynaty. Mięso odstawiamy na min. 15 minut. Pora kroimy w krążki, ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, pieczarki kroimy na 4 części, a paprykę i cukinie w kostkę. Na oleju smażymy pora, następnie dodajemy mięso, gdy mięso się zrumieni dodajemy ziemniaki, wszystko zalewamy wodą 0,5 l i dodajemy pozostałą Przyprawę Meksykańską Qulino. Dusimy na mały ogniu. Czekamy ,aż ziemniaki będą miękkie, a następnie będą dodajemy pozostałe warzywa. Wszystko razem gotujemy 10 min i gotowe.

Zobacz inne przepisy