
Masala to kulinarna wizytówka południowej Azji. Znana ze swojej niepowtarzalnej, ciemnożółtej barwy oraz wyjątkowego, orientalnego charakteru, sprawdzi się idealnie zarówno jako podstawa dań kuchni orientalnej, jak i ubarwienie tradycyjnych polskich przysmaków o dodatkową, zaskakującą nutę smakową. Wspaniale komponuje się ze wszelkiego rodzaju mięsami, warzywami i ryżem – zastosowanie Przyprawy Masala Qulino jest naprawdę szerokie i warto dać się ponieść tworząc oparte na niej potrawy.
wartość energetyczna 874 kJ/ 211 kcal,
tłuszcz 11,8 g,
w tym kw. tłuszczowe nasycone 1,0 g,
węglowodany 20,2 g
w tym cukry 7,2 g,
błonnik 5,4 g,
białko 3,1 g,
sól 10,76 g
Woda, mieszanka przypraw (kolendra, kurkuma, kmin rzymski, pieprz, kozieradka, papryka chili), sól, olej rzepakowy, maltodekstryna, cukier, cebula suszona, czosnek suszony, pietruszka, naturalny aromat, błonnik ryżowy, barwnik: kurkumina.
Może zawierać gorczycę.