Wstecz
Rybne_Curry

Dorsz z Przyprawa Masala Qulino

Łatwy
40 minut

Składniki

Przyprawa Masala Qulino 120 g 

dorsz (filet, polędwica) 200 g

czosnek 1 ząbek

cebula czerwona 1 sztuka

mleczko kokosowe 1 (około 380 g)

batat mały 1 sztuka

papryczka chili 1 sztuka

Sposób przygotowania

Rybę marynujemy Przyprawą Masala Qulino (2 łyżki) i odstawiamy na min. 15 minut. Batata obieramy i kroimy większą kostkę. ½ cebuli czerwonej kroimy w piórka. Czosnek siekamy drobną kostkę. Warzywa przesmażamy na oleju najpierw cebulę, batata i pora, a na koniec czosnek. Do przesmażonych warzyw wlewamy mleczko kokosowe. Dodajemy Przyprawę Masala Qulino ( 2 łyżki ) i gotujemy na małym ogniu. W tym czasie obsmażamy dorsza po 3 minuty z każdej strony. Po usmażeniu ryby kroimy ją w większą kostkę i dodajemy do Masali. Wszystko gotujemy 5 minut. Gotowe danie posypujemy 1/3 skrojonej papryczki chili.

Zobacz inne przepisy