Wstecz
KARP_KAPUSTA

Karp z czerwoną kapustą z Przyprawą 3 Pieprze Qulino

Łatwy
40 minut

Składniki

Marynata 3 Pieprze Qulino 2 łyżki

karp filet 200 g

cebula biała mała 1 sztuka

rodzynki 50 g

ocet balsamiczny 30 g

kapusta czerwona 400 g

olej do smażenia

Sposób przygotowania

Karpia przyprawiamy Przyprawą 3 Pieprze Qulino. Dodajemy białą cebulę pokrojoną w piórka i odstawiamy na min. 15 minut. Kapustę czerwoną szatkujemy i przesmażamy na oleju.Gdy kapusta będzie już miękka, dodajemy rodzynki i olej balsamiczny. Wszystko razem smażymy około 20 minut, często mieszając kapustę. Karpia wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 7 minut. (UWAGA: pozbywamy się cebuli przed włożeniem do pieca). Kapustę nakładamy na talerz, na górze układamy usmażonego karpia.

Zobacz inne przepisy