Wstecz
osoś

Omlet z łososiem z dodatkiem Przyprawy Meksykańskiej Qulino

Łatwy
20 minut

Składniki

Marynata Meksykańska Qulino 1 łyżka

łosoś wędzony plastrowany 30 g

ogórek zielony szklarniowy 1/2 sztuki

papryka żółta 1/2 sztuki

cebula czerwona 1 mała sztuka

rukola 15 g

pomidorki cherry 3 sztuki

jajka 3 sztuki 

masło 10 g

Sposób przygotowania

Ogórka obieramy ze skórki, wydrążamy gniazdo nasienne i kroimy w większą kostkę. Paprykę kroimy w paski, pomidorki na pół,  a cebulę w piórka.  Pokrojone warzywa odkładamy. Do miski wybijamy jajka i dodajemy Przyprawę Meksykańską Qulino. Wszystko razem roztrzepujemy na jednolitą masę. Na patelni rozpuszczamy masło, a następnie wylewamy jajka. Patelnię przykrywamy pokrywką i smażymy na niskiej temperaturze około 2 minuty z jednej strony i odwracamy na drugą stronę. Gdy górna część masy się zetnie to omlet, jest gotowy.  Gotowy omlet przekładamy na talerz i układamy na nim pokrojone warzywa i łososia, wszystko posypujemy rukolą.

Zobacz inne przepisy