Wstecz
Tofu_tofu

Sałatka z Tofu z Przyprawą Indyjską Qulino

Łatwy
30 minut

Składniki

Przyprawa Indyjska Qulino 1 łyżka

tofu naturalne 100 g

mix sałat 150 g

granat  ½ sztuki

pomidorki koktajlowe 3 sztuki

rzodkiewki 2 sztuki

papryka żółta ½ sztuki

 oliwa 50 g

Sposób przygotowania

Tofu pokroić w paski o grubości około 0,5 cm, a następnie przyprawić Przyprawą Indyjską Qulino i odłożyć na min. 15 minut. Granata przekroić na pół i za pomocą dużej łyżki lub małej chochelki wyjąć owoce ze środka. Aby to zrobić w łatwy sposób, należy obijać granat przedmiotem z zewnętrz. Warzywa pokroić według uznania. Wszystko razem wymieszać, dodać oliwę. Tofu przełożyć na blaszkę i włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 9 minut. Sałatkę przekładamy na talerz, układamy na niej Tofu i gotowe.  

Zobacz inne przepisy