Wstecz
Kofta (1)

Kofta z Przyprawą Indyjską Qulino

Łatwy
30 minut

Składniki

Marynata Indyjska 1 łyżka

mięso mielone 80 g

papryczka peperoni ½ sztuki

kolendra świeża 1 pęczek

cebula biała 1 sztuka

czosnek 1 ząbek

wykałaczki duże 2 sztuki

jogurt gęsty 100 g

Sposób przygotowania

Wykałaczki zalewamy zimną wodą, aby podczas pieczenia nam się nie spaliły. Cebulę, czosnek i papryczkę kroimy w drobną kostkę i dodajemy do mielonego mięsa. Całość doprawiamy Przyprawą Indyjską Qulino i posiekaną kolendrą. Do masy możemy dodać 2 łyżki wody, aby bardziej połączyć masę. Mięso dzielimy na dwie równe części i oblepiamy nim wykałaczki. Gotowe kofty obsmażamy na patelni z każdej strony. Gdy mięso będzie już obsmażone, przekładamy je do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 7 minut. Gotowe kofty możemy podawać gęstym jogurtem.

Zobacz inne przepisy