Wstecz
Projekt bez tytułu (20)

Zapiekany Bakłażan z tofu w Przyprawie Indyjskiej Qulino

Łatwy
25 minut

Składniki

Marynata Qulino Indyjska 20 g (1 łyżka)

bakłażan 1 sztuka

papryka zielona ½ sztuki

ryż 80 g

tofu naturalne 100g

cebula ½ sztuki

czosnek 1 ząbek

ser żółty 50 g      

Sposób przygotowania

Pokrojoną cebulę i czosnek smażymy na oleju, a następnie przerzucamy do miski. Do miski dodajemy Przyprawę Indyjską Qulino i pokrojoną w kostkę paprykę. Następnie dodajemy rozdrobnione tofu i ugotowany ryż. Bakłażana przekrajamy na pół i usuwamy środek. Farszem nadziewamy bakłażana i pieczemy w piekarniku 180°C 10 minut, następnie posypujemy serem i zapiekamy jeszcze 8 minut w 190°C.

Zobacz inne przepisy