Przyprawy do...

Przyprawy do pomidorów

Odkryj moc aromatycznej przyprawy do pomidorów i dań wegetariańskich, zamkniętej w eleganckim słoiczku. Qulino to siedem wyjątkowych linii smakowych, za sprawą których Twoje dania z pomidorów nabiorą klimatu śródziemnomorskiego, indyjskiego lub meksykańskiego. Wszystko zależy od tego, na co masz ochotę i jak bardzo cenisz eksperymentowanie w kuchni. Mieszanki przypraw w płynie Qulino powstały z myślą o idealnym doprawianiu potraw na bazie warzyw, mięsa oraz ryb. Lekka, aromatyczna i pełna naturalnych składników esencja Qulino sprawi, że zapomnisz o wietrzejących w szufladzie suszonych ziołach.

Soczyste, niskokaloryczne, pełne drogocennych składników odżywczych, witamin i antyoksydantów pomidory są bardzo ważnym elementem wielu najsmaczniejszych potraw niemal pod każdą szerokością geograficzną. Właśnie dlatego receptury przypraw w płynie Qulino świetnie komponują się z wszelkiego rodzaju potrawami na bazie pomidorów. Sprawdź, jaka przyprawa do szakszuki będzie najlepsza, czym doprawić warzywny gulasz i zupę pomidorową oraz jak przygotować smaczną sałatkę z dodatkiem przyprawy do pomidorów w płynie Qulino.

Aromatyczna przyprawa do szakszuki i dań z pomidorów

Szukasz pomysłu na proste, smaczne i bardzo aromatyczne danie z pomidorami w roli głównej? Składająca się z soczystych pomidorów, papryki i cebuli, przyprawionych kuminem szakszuka, w której zapieka się jajka na patelni lub w naczyniu żaroodpornym, będzie strzałem w dziesiątkę! Szakszuka wywodzi się z Bliskiego Wschodu i Afryki Północnej, a dokładniej z Tunezji lub Jemenu. W Polsce sprawdza się doskonale jako danie śniadaniowe lub pełen orientalnego charakteru lunch. Szakszukę przed podaniem warto posypać świeżą kolendrą. Doskonałym dopełnieniem pomidorowej szakszuki będzie również Przyprawa Prowansalska Qulino w płynie, która zaskoczy Cię głębią smaku i aromatu.

Co innego, jeśli nie szakszuka? Przyprawy do pomidorów w płynie Qulino zainspirują Cię do poszukiwania przepisów na dania wegetariańskie z Azji, Ameryki Środkowej, Grecji, Turcji oraz południowej Francji. Na bazie pomidorów i soczewicy przygotujesz pyszną, indyjską zupę dahl. Dodając Przyprawę Prowansalską Qulino do gulaszu warzywnego z mnóstwem soczystych pomidorów, stworzysz francuski specjał, zwany ratatouille. Jeśli chodzi o dania meksykańskie, trudno znaleźć takie, które nie zawierają przepysznych pomidorów. Dodaj więc delikatnie pikantną Przyprawę Meksykańską Qulino w płynie do dowolnego farszu na bazie pomidorów, papryki i czerwonej fasoli, aby w mgnieniu oka przyrządzić pyszne tostadas lub chilaquiles rojos.