PRZYPRAWA GYROS QULINO W PŁYNIE

Gyros

głęboka kompozycja
delikatnie pikantna
inspirowana gyrosem i kebabem
orientalna nuta

Charakterystyczna, głęboka kompozycja inspirowana kulinarnymi przysmakami znad Morza Śródziemnego: gyrosem i kebabem. Przyprawa Gyros Qulino wspaniale ubarwi różne rodzaje mięs, uwydatniając ich walory smakowe i nadając im turecko-greckiego aromatu. Orientalna, nieco pikantna nuta sprawi, że będzie jedną z tych przypraw, po które będziesz sięgać w swojej kuchni najczęściej. Idealnie sprawdzi się zarówno do mięs pieczonych, jak i grillowanych.

Wartość odżywcza w 100g

wartość energetyczna919 kJ/ 221 kcal
tłuszcz12,7g
w tym kw. tłuszczowe nasycone1,6g
węglowodany21,1g
w tym cukry4,0g
błonnik4,9g
białko3,1g
sól9,45g

Składniki

Woda, przyprawy (kolendra, papryka, kmin rzymski, pieprz), maltodekstryna, olej rzepakowy, sól, cebula suszona, cukier, czosnek suszony, zioła (tymianek, oregano), naturalny aromat, błonnik ryżowy. Może zawierać gorczycę.

Przyprawa Gyros Qulino w płynie

Przyprawę Gyros Qulino w płynie charakteryzuje głęboka, aromatyczna kompozycja ziół, inspirowana kulinarnymi przysmakami znad Morza Śródziemnego: gyrosem i kebabem. Choć na pierwszy rzut oka, te dwa dania nie różnią się znacznie od siebie, stoi za nimi cała masa kulturowych niuansów. W Qulino sztukę doprawiania dań z całego świata opanowaliśmy do perfekcji. Przyprawa Gyros Qulino w płynie wspaniale wzbogaci różne rodzaje mięs, uwydatniając ich walory smakowe i nadając im turecko-greckiego aromatu. Orientalna, nieco pikantna nuta sprawi, że Przyprawa Gyros w płynie Qulino będzie jedną z tych mieszanek, po które sięgasz w swojej kuchni najczęściej. Przyprawa kebab gyros Qulino idealnie sprawdzi się zarówno do mięs pieczonych, jak i grillowanych, sosów i sałatek. Wystarczy jedna łyżeczka, by poczuć różnicę!

Prosta w przygotowaniu przyprawa gyros to połączenie kolendry, papryki, kminu rzymskiego, pieprzu, soli, cebuli suszonej, czosnku suszonego oraz aromatycznych ziół – tymianku i oregano. Receptura Przyprawy Gyros Qulino w płynie powstała na bazie naturalnych, w stu procentach wegańskich składników, bez konserwantów i sztucznych barwników, dając Ci gwarancję przyrządzania najsmaczniejszych potraw kuchni greckiej i tureckiej. Odkryj moc mieszanki przypraw Gyros Qulino. Poczuj śródziemnomorską bryzę i oszałamiający zapach idealnie doprawionego mięsa oraz warzyw. Sprawdź, czym różni się gyros od kebaba i jak dobierać składniki specjałów, które łączą smaki Azji i Europy, aby przynosiły podniebieniu prawdziwą rozkosz.

Przygotuj pyszny gyros z Qulino – specjały kuchni greckiej

Pyszny gyros jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych i cenionych w Europie dań kuchni greckiej, obok sałatki wiejskiej (poza Grecją nazywanej sałatką grecką), musaki, czyli aromatycznej zapiekanki oraz baklavy (ciasto filo, przełożone orzechami z miodem lub z cukrem). Potrawy typu gyros, arabska szawarma oraz meksykańskie tacos al pastor pochodzą najprawdopodobniej od tureckiego specjału o nazwie döner kebap, powstałego w XIX wieku w mieście Bursa. Fundamentem tradycyjnego, greckiego gyrosa jest mięso – szynka wieprzowa, kurczak, baranina lub cielęcina – opiekane na wielkim rożnie, wokół pionowej osi. Plastry starannie doprawionego mięsa podaje się na talerzu w towarzystwie dobrze wypieczonej, chrupiącej pity (chlebowego placka) oraz sałaty, pomidorów, kolorowej papryki, cebuli, oliwek, fety, okraszonych sosem tzatziki.

Współczesny gyros jest jednym z najpopularniejszych dań typu fast food, nie tylko w Polsce, sprzedawanych na wynos w ulicznych barach i food truckach, w postaci sałatki, często z mięsem wieprzowym, zawiniętej w zrolowaną pitę. Za tę prostotę, wyrazisty smak, świeże warzywa i rośliny strączkowe cały świat uwielbia kuchnię grecką. Wśród najczęściej wykorzystywanych w kuchni greckiej produktów znajdziesz przede wszystkim: oliwę z oliwek, ryby, wino, czosnek, aromatyczne zioła, ser typu feta, pomidory, liście winorośli i migdały. Niezwykle ważnym elementem każdego dania są śródziemnomorskie przyprawy. Zamiast używać sproszkowanej mieszanki, dopraw gyros przyprawą Qulino, powstałą z myślą o miłośnikach kuchni greckiej. Przyprawa do gyrosa Qulino w płynie zaskoczy Cię unikalną kompozycją składników, delikatnie pikantnym smakiem i subtelną nutą Orientu.

Najlepsza przyprawa do kebaba – aromatyczna mieszanka Qulino

Niegdyś turecka tradycja, występująca w ponad 20 odmianach, dziś – najbardziej rozpoznawalne i uwielbiane, europejskie danie typu fast food. Döner kebap to pita, wypełniona baraniną lub jagnięciną z rożna, podawana z dodatkiem sałatki warzywnej oraz owczego sera. W barach szybkiej obsługi w Europie spotkasz kebaby nie tylko z baraniną, ale wciąż będą to dania halal, czyli bez wieprzowiny, najczęściej pozbawione owczego sera, w zastępstwie którego występuje aromatyczny sos. Sekret przygotowywania idealnego kebabu tkwi w odpowiednim zamarynowaniu mięsa, w czym doskonale sprawdza się przyprawa do kebaba Qulino. Wystarczy jedna łyżeczka Przyprawy Gyros Qulino w płynie, aby subtelny aromat orientu przeniknął w głąb mięsa, uczynił je kruchym, delikatnym, a całe danie – rozpływającym się w ustach tureckim specjałem.

Pełna orientalnych wpływów kuchnia turecka, spadkobierczyni kulinarnych tradycji dawnego Imperium Osmańskiego, zawdzięcza różnorodność specyficznemu położeniu, gdzie stykają się Europa, Azja i Półwysep Arabski. To znacznie więcej niż słynny kebab, hummus czy chałwa. Do najsmaczniejszych potraw kuchni tureckiej możemy zaliczyć również: köfte (pulpeciki mięsne, podawane z pitą, ryżem lub ziemniakami), dolmę (rodzaj gołąbków z farszem, mięsnych lub wege, zawijanych w liście winorośli), pilaw (potrawa z ryżu lub kaszy z dodatkiem warzyw, mięsa i ostrych przypraw) oraz çorbę (zupa z warzyw lub warzyw z mięsem). Kuchnia turecka bogata jest bowiem także w warzywa, wśród których królują: bakłażan, cukinia, papryka, pomidor, ziemniaki, kalafior i cebula. Aromatyczna mieszanka przypraw Qulino do kebabu i gyrosa sprawdzi się wszędzie tam, turecko-greckie potrawy mają zachwycić wymagające podniebienia.

Wyjątkowe mieszanki przypraw – gyros i kebab smakowicie doprawisz z Qulino

Zastanawiasz się, jak przyrządzić pyszny gyros lub kebab w domowej kuchni? Idealnie dobrane składniki to zaledwie połowa sukcesu. Dopraw wyśmienite, proste i niezwykle zdrowe dania turecko-greckie Przyprawą Gyros Qulino w płynie, która tworzy unikalną mieszankę smaków i aromatów. W turecko-greckim kotle wpływy orientalne na co dzień mieszają się ze śródziemnomorskim klimatem. Wykorzystaj podobieństwa gyrosa i kebabu, aby przyrządzić wyśmienity, a nawet wykwintny posiłek z energetyzującą sałatką w tle. Przyprawa do gyrosa w płynie Qulino świetnie sprawdzi się jako główny składnik marynat do mięs, a także jako aromatyczny dodatek do greckich i tureckich sosów. Możesz dodać łyżeczkę przyprawy Qulino dosłownie tuż przed smażeniem. Bogata w wyraziste składniki mieszanka przypraw do gyrosa i kebabu w mgnieniu oka zamieni proste danie w kulinarny majstersztyk.
Sięgnij po Przyprawę Gyros Qulino w płynie i przenieś swoją kuchnię tuż nad słoneczne wybrzeże Morza Śródziemnomorskiego. Zgłębiaj tajniki kuchni z najdalszych zakątków świata razem z Qulino, które podąża szlakami wyjątkowych przypraw i unikalnych smaków. Trening czyni mistrza, nie bój się więc eksperymentować i działać intuicyjnie. Z Qulino znajdziesz własną drogę do kulinarnego raju. Sprawdź, jak wiele radości może sprawić gotowanie z przyprawami w płynie Qulino!