Wstecz
Krewetki

Krewetki w Przyprawie 3 Pieprze Qulino na makaronie w sosie z Przyprawy Prowansalskiej Qulino

Łatwy
30 minut

Składniki

Marynata 3 Pieprze Qulino 2 łyżki 

krewetki obrane Black Tiger 10 sztuk 

sałata karbowana 1 sztuka 

roszponka 1 opakowanie (200 g) 

pomidory cherry 10 sztuk 

papryka żółta 1 sztuka 

cebula czerwona 1 sztuka 

ocet balsamiczny 1 butelka (0,25 l) 

chili 1 sztuka 

czosnek 1 główka 

natka pietruszki 1 pęczek 

masło 1 kostka (200g) 

cebula biała 1 sztuka 

Sposób przygotowania

Krewetki marynujemy w Przyprawie 3 Pieprze Qulino i odstawiamy na min. 15 minut. Spaghetti wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy około 7 min. W tym czasie ½ chili kroimy małą kostkę, tak samo postępujemy 1 sztuką ząbku czosnku. ½ cebuli białej kroimy w kostkę. Z natki pietruszki wybieramy 10 ładnych liści i bardzo drobno siekamy. Krewetki smażymy na patelni z każdej strony po 1,5 min. Gdy krewetki odwrócimy na drugą stronę, na patelnię dodajemy, cebulę, czosnek i chili a po minucie 1 łyżkę masła i pietruszkę. Krewetki zdejmujemy z patelni, a na patelnię wlewamy śmietankę i dodajemy Przyprawę Prowansalską Qulino 2 łyżki. Gdy śmietanka się zagotuje, dodajemy makaron, wszystko razem mieszamy, dorzucamy krewetki i przekładamy na talerz. 

Zobacz inne przepisy