Wstecz
Krewetki_Sałata

Krewetki na sałacie w Przyprawą 3 Pieprze Qulino

Łatwy
20 minut

Składniki

Marynata 3 Pieprze Qulino 2 łyżki 

krewetki obrane Black Tiger 10 sztuk 

sałata karbowana 1 sztuka 

roszponka 1 opakowanie (200 g) 

pomidory cherry 10 sztuk 

papryka żółta 1 sztuka 

cebula czerwona 1 sztuka 

ocet balsamiczny 1 butelka (0,25 l) 

chili 1 sztuka 

czosnek 1 główka 

natka pietruszki 1 pęczek 

masło 1 kostka (200g) 

cebula biała 1 sztuka 

Sposób przygotowania

Krewetki marynujemy w Przyprawie 3 Pieprze Qulino i odstawiamy na min. 15 minut. W następnej kolejności ½ cebuli czerwonej kroimy w piórka, paprykę ½ kroimy w kostkę, a pomidorki przekrawamy na pół. Sałatę rwiemy na mniejsze części i układamy na talerzu, na sałacie układamy roszponkę, około 100g i pozostałe warzywa. Całość posypujemy odrobiną pieprzu i soli. ½ chili kroimy w małą kostkę, tak samo postępujemy z 1 sztuką ząbku czosnku. ½ cebuli białej kroimy w kostkę. Z natki pietruszki wybieramy 10 ładnych liści i bardzo drobno siekamy. Krewetki smażymy na patelni z każdej strony po 1,5 min, gdy krewetki odwracamy na drugą stronę, na patelnię dodajemy, cebulę, czosnek i chili, a po minucie 1 łyżkę masła i pietruszkę. Wszystko razem mieszamy i przekładamy krewetki na sałatę z warzywami, wszystko polewamy octem balsamicznym.

Zobacz inne przepisy