Wstecz
029

Kaszotto z Kurczakiem z Przyprawą Słodko-Ostrą Qulino

Łatwy
30 minut

Składniki

Marynata Słodko-Ostra Qulino 2 łyżki

filet z kurczaka 100 g

pieczarki  2 sztuki

por ½  białej części

kapusta pekińska 100 g

kapusta czerwona 100 g

kasza gryczana 100 g

olej do smażenia

Sposób przygotowania

Kurczaka kroimy w kostkę, marynujemy przyprawiamy 1 łyżką Przyprawy Słodko-Ostrej Qulino i odstawiamy na min. 15 minut. Kapustę pekińską i czerwoną szatkujemy, a pieczarki i pora kroimy w talarki. Warzywa i kurczaka przesmażamy na patelni na oleju zaczynając od pieczarek i pora, a następnie dodajemy kurczaka i na sam koniec poszatkowaną kapustę. Gdy warzywa i kurczak  będą już przesmażone, na patelnię dodajemy surową  kaszę  gryczaną i prażymy przez 2 minuty , następnie zalewamy wodą tylko tyle, aby zakryć kaszę i przykrywamy patelnię pokrywką. Po 5 minutach dodajemy pozostałą Marynatę Słodko-Ostrą Qulino i uzupełniamy płyn jeżeli woda zanadto wyparowała, a kasza nadal jest twarda. Po kolejnych 6-8 minutach gotowania kasza powinna być gotowa. I już możemy gotowe danie nakładać na talerz.

Zobacz inne przepisy