Wstecz
_Fasolka z tofu6

Fasolka w sosie z dodatkiem Przyprawy Gyros Qulino z w─Ödzonym Tofu

Łatwy
90 minut

Składniki

Marynata Gyros Qulino 40 g 

tofu w─Ödzone 200 g

fasolka 300 g

cebula biała 1 sztuka

koncentrat pomidorowy 100 g

li┼Ť─ç laurowy 1 sztuka

Spos├│b przygotowania

Fasol─Ö moczymy dzie┼ä wcze┼Ťniej, zalewaj─ůc fasol─Ö zimn─ů wod─ů i chowaj─ůc do lodówki na min 10 h. b─ůd┼║ zalewamy gor─ůc─ů wod─ů, wówczas b─Ödzie gotowa do gotowania w ci─ůgu 1 h. Fasole gotujemy w tej samej wodzie. Gotujemy j─ů do mi─Ökko┼Ťci z dodatkiem li┼Ťcia laurowego. Tofu dzielimy na mniejsze cz─Ö┼Ťci i pieczemy w piecu przez 7 minut w temperaturze 180°C. Cebul─Ö kroimy w kostk─Ö i przesma┼╝amy. Gdy fasola jest mi─Ökka, dodajemy j─ů do cebuli. Wszystko podlewamy wod─ů w ilo┼Ťci 0,3 l i dodajemy Przypraw─Ö Gyros Qulino oraz koncentrat. Na koniec dodajemy tofu. Cz─Ö┼Ť─ç tofu mo┼╝emy zostawi─ç i posypa─ç gotowe danie.

Zobacz inne przepisy