
Marynata 3 Pieprze Qulino 3 łyżki
antrykot 200 g
ziemniaki 4 sztuki
masło 100 g
boczniak 100 g
cebula 1 sztuka
ocet balsamiczny 50 g
olej do smażenia
sól
Steka marynujemy 2 łyżkami Przyprawą 3 Pieprze Qulino i odstawiamy na min. 15 minut. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę kroimy w kostkę, a boczniaki w większą kostkę. Cebulę przesmażamy na patelni i dodajemy grzyby. Gdy warzywa będą przesmażone dodajemy ocet balsamiczny i 1 łyżkę Przyprawy 3 Pieprze Qulino. Dodajemy odrobinę wody tak, aby z całości powstał gęsty sos. Steka smażymy z obu stron na rozgrzanej patelni z olejem, około 1 minuty z każdej strony i przekładamy do pieca nagrzanego do 180 stopni na 8 minut lub za pomocą termometru, lub sondy do uzyskania 58 stopni w środku mięsa. W tym czasie robimy puree z ziemniaków. Ziemniaki odlewamy i dodajemy masło oraz sól i za pomocą krychaczki lub widelca rozgniatamy ziemniaki. Gdy steka wyjmiemy z pieca, czekamy 4 minuty, aby mięso odpoczęło. Po 4 minutach nakładamy składniki na talerz.