Wstecz
017

Halibut z warzywami z Przyprawą Słodko-Ostrą Qulino

Łatwy
40 minut

Składniki

Marynata Słodko-Ostra Qulino 3 łyżki

halibut 200 g 

marchew 1 sztuka

seler korzeń 1 sztuka

pietruszka korzeń 1 sztuka

koncentrat pomidorowy 50 g

olej do smażenia

Sposób przygotowania

Halibuta przyprawiamy 2 łyżkami Przyprawy Słodko-Ostrej Qulino i odstawiamy na min. 15 minut. Warzywa obieramy i kroimy w słupki lub ścieramy na dużych oczkach tarki. Następnie warzywa przesmażamy na rozgrzanym oleju. Gdy warzywa będą przesmażone, dodajemy koncentrat pomidorowy i pozostałą przyprawę Słodko-Ostrą Qulino. Halibuta wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 6 minut. Gotowe warzywa układamy na talerzu, a na warzywa układamy rybę. Smacznego!

Zobacz inne przepisy