Wstecz
Projekt bez tytułu (34)

Zupa kurkowa z Przyprawą Prowansalską Qulino

Łatwy
40 minut

Składniki

Marynata Prowansalska Qulino 2 łyżki

kurki świeże 200 g

marchew 1 sztuka

ziemniak 2 sztuki

por  tylko biała część

woda lub wywar warzywny 1 litr

koper  1/3  pęczka

liść laurowy 1 sztuka

Sposób przygotowania

Pokrojonego pora w talarki przesmażyć na maśle. Następnie dodać umyte kurki, większe kurki najlepiej pokroić. Dodać obrane ziemniaki pokrojone w kostkę i marchew pokrojoną w talarki. Wszystko zalać wodą, dodać liść laurowy i Przyprawę Prowansalską Qulino. Całość gotować do momentu, aż ziemniaki będą już miękkie. Na koniec dodać posiekany koperek. Według uznania dodaj śmietany.

Zobacz inne przepisy