
Marynata Gyros Qulino 60 g
mięso wołowe 500 g
ziemniaki 200 g
pieczarki 150 g
papryka 150 g
cebula 100 g
marchew 100 g
seler 100 g
ząbki czosnku 2 szt
koncentrat pomidorowy 30-50 g
liść laurowy 3 szt
ziele angielskie 3 szt
W garnku o grubym dnie przysmaż pieczarki na oleju, po paru minutach przełóż je do miseczki. Do garnka dodaj odrobinę oleju, wrzuć pokrojone drobno cebule i czosnek, a po paru minutach dodaj mięso i łyżkę Przyprawy Gyros Qulino. Smaż przez kilka minut. Zalej 2,5l wody. Po kilku minutach, gdy większość płynu wyparuje, do mięsa dodaj koncentrat pomidorowy, dokładnie wymieszaj. Dolewamy 1l wody. Dodaj obraną marchew i pietruszkę oraz ziele angielskie, pokrojoną paprykę i liście laurowe. Zupę gotuj około 40 minut, dodaj wcześniej przysmażone pieczarki oraz obrane i pokrojone ziemniaki. Warzywa pokrój w kostkę i dodaj do zupy. Gotuj przez 45 minut (lub trochę dłużej, ważne, aby mięso było miękkie). Przed podaniem wyciągnij pietruszkę.