Przyprawy do...

Przyprawy do cukinii

Zastanawiasz się, jakie są najlepsze przyprawy do cukinii? Co sprawia, że proste dania z cukinii nabierają wyjątkowego charakteru? Aromatyczne mieszanki przypraw do warzyw w płynie Qulino, inspirowane kuchniami z najdalszych zakątków świata, pozwolą Ci odkrywać nowe smaki i zapachy. Sprawdź, jak przyrządzić potrawy wegetariańskie na bazie cukinii, bakłażanów, pomidorów, cebuli i czosnku w stylu francuskim, greckim, meksykańskim, a nawet indyjskim. Wystarczy jedna łyżeczka przyprawy do warzyw Qulino, aby ruszyć w kulinarną podróż w czasie i przestrzeni.

Tak się składa, że niezwykle zdrowa, niskokaloryczna, soczysta, bogata w cenne witaminy i minerały cukinia jest jednym z najchętniej wykorzystywanych warzyw na świecie. Uniwersalność cukinii pozwala na łączenie jej z wieloma innymi warzywami, mięsem, rybami, a nawet z owocami. Chętnie poddaje się również wszelkim obróbkom termicznym oraz konserwowaniu. Cukinię zjesz ze smakiem na surowo, smażoną, pieczoną i grillowaną, dodaną do leczo, makaronu, w postaci placków i chlebków. Możesz ją również faszerować i zapiekać z dodatkiem przyprawy do cukinii Qulino w jednej z siedmiu odsłon smakowych. Sprawdź, czym warto przyprawić cukinię, aby odkryć pełnię jej potencjału.

Czym przyprawić cukinię i dania wegetariańskie z dodatkiem cukinii?

Czy istnieje jedna przyprawa do cukinii, która pozwoli wydobyć z niej to, co najlepsze? Mieszanka przypraw i ziół o silnym aromacie i smaku zdziała znacznie więcej, niż możesz się spodziewać! Z Qulino znajdziesz esencję przypraw, pasującą idealnie do dań warzywnych na bazie cukinii z nutą orientalną, śródziemnomorską lub meksykańską. Wśród przypraw, z którymi współgra doskonale pieczona i smażona cukinia warto wymienić sól, tymianek, rozmaryn, pieprz, słodką i wędzoną paprykę. Dokładnie tak samo, jak większość soczystych warzyw z całego świata, cukinię świetnie dopełniają również zioła prowansalskie.

Dania wegetariańskie z dodatkiem cukinii możesz śmiało doprawić także kolendrą, rozmarynem, pietruszką i koperkiem. Wyrazisty imbir i kmin rzymski przydadzą się do potraw indyjskich. Pamiętaj, że suszone przyprawy dodajemy zawsze na początku gotowania, świeże – pod koniec. Przyprawa do warzyw Qulino w płynie jest znacznie bardziej wszechstronna. Z powodzeniem możesz wykorzystać ją jako bazę marynat do mięs i ryb, dodać łyżeczkę mieszanki do dania tuż przed gotowaniem, doprawić cukinię i inne warzywa przed grillowaniem, a także dodać Qulino w trakcie lub pod koniec gotowania do delikatnie pikantnej, pełnej aromatu zupy lub gulaszu. Wszystko zależy od Ciebie. Ty też możesz zostać szefem kuchni z Qulino.