Wstecz
_001

Pierś z kurczaka w Przyprawie Indyjskiej Qulino

Łatwy
35 minut

Składniki

Marynata Indyjska Qulino 100 g

pierś z kurczaka 1 kg

papryka czerwona 200 g

cukinia 200 g

cebula czerwona 200 g

marchew 200 g

seler 200 g

pomidory w puszce 400 g 

papryczka chili 10 g

olej 40 ml

czosnek 20 g

Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka marynujemy w Przyprawie Indyjskiej Qulino przez min. 15 minut przed obróbką cieplną. Na patelni na rozgrzanym oleju obsmażamy piersi z każdej strony po około 2 minuty. Tak obsmażone piersi przekładamy do naczynia żaroodpornego pod przykryciem i pieczemy przez 45 minut w 160°C. Warzywa: cukinia, marchewka, seler, papryka, cebula kroimy w kostkę około 1x1 cm oraz dodajemy drobno pokrojone chili i czosnek. Następnie przygotowane wcześniej warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię, podsmażamy około 5 minut. Do podsmażonych warzyw dodajemy pomidory z puszki, odsączoną fasolę i kukurydzę. Mieszając podsmażamy tak jeszcze około 5 minut. Gotowe warzywa oraz pierś z kurczaka przekładamy na talerz.

Zobacz inne przepisy