
Marynata Meksykańska Qulino 4 łyżki
mięso mielone wieprzowe 200 g
Makaron Spaghetti 100 g
koncentrat pomidorowy 200 g
cebula biała 1 sztuka
pomidory krojone w puszce 400 g
czosnek 1 główka
Białą cebulę kroimy w kostkę, 1 ząbek czosnku również kroimy w drobną kostkę. Cebulę i czosnek przerzucamy na patelnię i smażymy na złoty kolor. Dorzucamy mięso mielone i smażymy 4 minuty. Do mięsa wlewamy pomidory, a następnie dodajemy Przyprawę Meksykańską Qulino, wszystko razem gotujemy 8 minut. Makaron spaghetti wrzucamy na wrzątek i gotujemy około 7 minut. Gdy mamy gotowy makaron, możemy podać danie na dwa sposoby, albo makaron wrzucić do sosu i wymieszać lub makaron wyłożyć na talerz i polać go sosem. Całość możemy posypać Bazylią.