
Marynata Prowansalska Qulino 20 g (1łyżka)
filet z kurczaka 200g
rzodkiewka 20 g
pomidorki cherry 100g
ser 50 g
oliwa 10 g
masło 20 g
sałata rzymska 1 szt
Filet z kurczaka marynujemy w Przyprawie Prowansalskiej Qulino i zostawiamy w lodówce na min.15 minut. Pomidorki koktajlowe doprawiamy solą i pieprzem oraz oliwą i pieczemy w piekarniku przez 7 minut w temperaturze 200°C. Rzodkiewkę kroimy w cienkie plastry i wrzucamy do zimnej wody, aby była bardziej chrupka. Kurczaka smażymy na oliwie i dajemy do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 6 minut. W tym czasie grillujemy sałatę rzymską, na koniec dodając masło i sól. Na talerzu układamy sałatę oraz dodajemy pieczone pomidory i rzodkiewkę. Na koniec kurczaka posypujemy serem.