Wstecz
filet kura sałata rzymska-min

Kurczak w Przyprawie Prowansalskiej Qulino z sałatą rzymską

Łatwy
20 minut

Składniki

Marynata Prowansalska Qulino 20 g (1łyżka)

filet z kurczaka 200g

rzodkiewka 20 g

pomidorki cherry 100g

ser 50 g

oliwa 10 g

masło 20 g

sałata rzymska 1 szt

Sposób przygotowania

Filet z kurczaka marynujemy w Przyprawie Prowansalskiej Qulino i zostawiamy w lodówce na min.15 minut. Pomidorki koktajlowe doprawiamy solą i pieprzem oraz oliwą i pieczemy w piekarniku przez 7 minut w temperaturze 200°C. Rzodkiewkę kroimy w cienkie plastry i wrzucamy do zimnej wody, aby była bardziej chrupka. Kurczaka smażymy na oliwie i dajemy do piekarnika rozgrzanego do 180°C  na 6 minut. W tym czasie grillujemy sałatę rzymską, na koniec dodając masło i sól. Na talerzu układamy sałatę oraz dodajemy pieczone pomidory i rzodkiewkę. Na koniec kurczaka posypujemy serem.

Zobacz inne przepisy