
Marynata Meksykańska Qulino 2 łyżki
Marynata Słodko-Ostra Qulino 1 łyżka
filet z kurczaka 200 g
soczewica 80 g
marchew ½ sztuki
seler naciowy 1 łodyga
cebula biała 1 sztuka
Kurczaka w całości marynujemy w Przyprawie Meksykańskiej Qulino i ostawiamy na min. 15 minut. Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie około 8 minut. W tym czasie kroimy cebulę, marchew i seler w kostkę, a następnie przesmażamy je. Do przesmażonych warzyw dodajemy ugotowaną soczewicę i odstawiamy. Kurczaka smażymy z każdej strony około 1 minuty, a następnie przekładamy do piekarnika nagrzanego do 170°C i pieczemy przez 7 minut. W tym czasie podgrzewamy warzywa z soczewicą i dodajemy do nich Przyprawę Słodko-Ostrą Qulino oraz 0,2 l wody. Przesmażone warzywa z marynatą przekładamy na talerz, a na całość układamy kurczaka.