Wstecz
Zupa_dynia (1)

Krem z Dyni z Przyprawą Meksykańską Qulino

Łatwy
30 minut

Składniki

Marynata Meksykańska Qulino 1 łyżka

dynia 0,6 kg

marchew 1 sztuka

cebula biała 1 sztuka

mleko kokosowe 0,4 l

kwaśna śmietana 1 łyżka

 

Sposób przygotowania

Dynie obieramy ze skóry i kroimy w kostkę, następnie pieczemy w piecu  180 stopni przez 10 minut. W tym czasie kroimy cebulę w piórka i marchew w talarki. Cebule przesmażamy, następnie dodajemy marchew i upieczoną dynie. Całość zalewamy mlekiem kokosowym i dodajemy Przyprawę Meksykańską Qulino. Wszystko gotujemy około 12 minut. Zupę blendujemy. Zupę możemy podać z kwaśną  śmietanką.

Zobacz inne przepisy