Wstecz
karkówka świeże warzywa 1-min

Karkówka w Przyprawie Gyros Qulino z warzywami w Przyprawie Indyjskiej Qulino

Łatwy
30 minut

Składniki

Marynata Indyjska Qulino 30 g (1 łyżka)

Marynata Gyros Qulino 20 g (1 łyżka)

karkówka wieprzowa 200g

rzodkiewka 70 g

pomidorki cherry 50 g

pak choi 60 g

rzodkiew biała 50 g

cukinia 50 g

bób 50 g

olej roślinny 20 g

natka pietruszki 15g

sok z limonki 10 g

 

Sposób przygotowania

Karkówkę marynujemy w Przyprawie Gyros Qulino i odkładamy do lodówki na min. 15 minut. Następnie robimy sos do warzyw - do Przyprawy Indyjskiej Qulino dodajemy sok z limonki, posiekaną natkę pietruszki oraz olej roślinny i odstawiamy na bok. Bób wrzucamy do gotującej się, osolonej wody na 3 minuty następnie przekładamy do zimnej wody i obieramy. W kolejnym kroku kroimy warzywa ( rzodkiewkę, pomidorki, cukinię, rzodkiew białą i sałatę pak choi ) i lekko je podsmażamy w przygotowanym sosie. Karkówkę smażymy z obu stron, wkładamy do piekarnika na 6 minut w 180°C. W tym czasie układamy warzywa na talerzu, a na sam koniec układamy karkówkę.

Zobacz inne przepisy