Wstecz
Cieciorka_Currry

Ciecierzyca z Przyprawą Masala Qulino

Łatwy
40 minut

Składniki

Przyprawa Masala Qulino 90 g 

ciecierzyca około 380 g

czosnek 1 ząbek

cebula czerwona ½ sztuki

mleczko kokosowe 380 g

batat mały 1 sztuka

szpinak świeży 50 g 

ryż 100 g

świeża kolendra 1 doniczka

Sposób przygotowania

Batata obieramy i kroimy w kostkę. ½ cebuli czerwonej kroimy w piórka. Czosnek siekamy drobną kostkę. Warzywa przesmażamy na oleju najpierw cebulę, batata i pora, a na koniec czosnek. Do przesmażonych warzyw wlewamy mleczko kokosowe. Dodajemy Przyprawę Masala Qulino i gotujemy na małym ogniu. W tym czasie gotujemy ryż. Do warzyw z Przyprawą Masala Qulino dorzucamy ciecierzycę 200 g i świeży szpinak, gotujemy jeszcze 5 minut. Ugotowany ryż możemy wymieszać z posiekaną kolendrą ( ilość kolendry dozujemy według uznania ). Ryż i Curry nakładamy na talerz. Danie możemy posypać papryczką chili. 

Zobacz inne przepisy