
Przyprawa Masala Qulino 90 g
ciecierzyca około 380 g
czosnek 1 ząbek
cebula czerwona ½ sztuki
mleczko kokosowe 380 g
batat mały 1 sztuka
szpinak świeży 50 g
ryż 100 g
świeża kolendra 1 doniczka
Batata obieramy i kroimy w kostkę. ½ cebuli czerwonej kroimy w piórka. Czosnek siekamy drobną kostkę. Warzywa przesmażamy na oleju najpierw cebulę, batata i pora, a na koniec czosnek. Do przesmażonych warzyw wlewamy mleczko kokosowe. Dodajemy Przyprawę Masala Qulino i gotujemy na małym ogniu. W tym czasie gotujemy ryż. Do warzyw z Przyprawą Masala Qulino dorzucamy ciecierzycę 200 g i świeży szpinak, gotujemy jeszcze 5 minut. Ugotowany ryż możemy wymieszać z posiekaną kolendrą ( ilość kolendry dozujemy według uznania ). Ryż i Curry nakładamy na talerz. Danie możemy posypać papryczką chili.